Beste vrienden,

Het programma van de Lustrum-zomerreis 2018 naar Frankfurt van 6 tot en met 8 september staat vast. Het is een stevig boekinhoudelijk programma geworden.

Goede groet,

De Reiscommissie-2018,

Hubert de Koning

Robbert Schuurmans

Klaas de Boer

Klik hieronder om het volledige programma te bekijken:

Het Lustrum-zomerreis-programma 2018

 

Enkele elementen uit het programma (begin en einde):

Donderdag 6 september 2018

07.30 Verzamelen bij Klaas de Boer. Barchman Wuytierslaan 68, Amersfoort (0651282760).

Met de trein (aan te bevelen): Amersfoort Centraal, uitstappen zijde Barchman Wuytierslaan of hoofduitgang, rechts parallel aan de spoorlijn, na 400 meter links ligt het buiten De Boer.

Met de auto: er zijn vijf parkeerplaatsen op het pad van Klaas. Graag combineren door samen te reizen en graag de plek tevoren reserveren: kdeboer@amerstone.nl.   In de wijk achter is het gratis parkeren,  maar dan moet je een klein eindje lopen.

08.00  Vertrek per Luxe Toeringkar naar

Frankfurt.

13.00  Aankomst Motel One, Frankfurt, Europallee 25
13.45 vertrek naar het Staedel en korte lunch
14.45 Ontvangst door Sammlungsleiter Jochen Sander en toelichting op de Nederlandse en Vlaamse collecties.
17.30 terug naar het hotel
19.00 Vertrek naar het Literaturhaus voor vergadering en diner

Zaterdag 8 september

08.30 Ontbijt

09.30 Wandeling naar de Römer, waar Peter Weidhaus onze gast is. Peter was lange tijd directeur van de Buchmesse. In zijn tijd  werden o.a. de landenthema’s bedacht, hij maakte de commotie rond Rushdie mee en kan ons nog veel meer leuks uit een lange Messecarriëre vertellen.

12.00 Inschepen op de boot en vaartocht over de Main met lunch. Tijdens de vaartocht zal Joachim Unseld vertellen over zijn uitgeefverleden. Hij nam aanvankelijk met zijn broer het beroemde huis Suhrkamp van hun vader over, maar hun wegen scheidden. Joachim heeft veel internationale uitgeefervaring opgedaan en nam het Frankfurter Verlagsanstalt over. Hij speelt en speelde grote rollen in de Duitse boekenwereld.

14.30 Voet aan wal: koffers halen en dan naar huis, korte onderbreking voor wat culinairs onderweg en rond 21.30 in Amersfoort.